Hanya Bantu Jemput Anak Penagih Dadah

BACHOK – Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Bachok menafikan berita di media sosial kononnya seorang murid Tahun Satu sebuah sekolah di Melor dilarikan lelaki menyamar sebagai anggotanya.

Ketua Unit Penguatkuasaan AADK Bachok, Muhamad Rostam Mohd Aluwi berkata, murid itu adalah anak kepada seorang penagih wanita berusia 35 tahun yang ditahan bersama empat lagi penagih dalam operasi di Bukit Hanyut jam 11.40 pagi tadi.

Menurutnya, selepas ditahan suspek meminta pihak AADK menjemput anaknya kerana tiada sesiapa yang mahu mengambilnya pulang dari sekolah.

“Wanita berstatus ibu tunggal itu minta tolong kami jemput anaknya pulang dari sekolah kerana ahli keluarga yang lain enggan berbuat demikian. Kerana simpati kami bersetuju mengambil anak itu dengan van yang turut dinaiki ibunya jam 12.30 tengah hari tadi.

“Tidak timbul isu culik kerana pegawai kami telah tunjukkan kad kuasa kepada guru sebelum mengambil murid itu. Jadi kami amat terkejut dengan penyebaran berita palsu yang mengatakan kanak-kanak itu diculik penyamar pegawai AADK. Laporan polis juga dibuat berkaitan penyebaran kes tersebut,” katanya.

Muhamad Rostam berkata, kanak-kanak itu juga kini berada di bawah jagaan pihaknya di pejabat AADK Bachok bersama ibunya.-Sinar Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE